Friday, January 15, 2010

MY CHILDHOOD FOTO CONTEST



So tadi tgh aku blogwalking....aku terjumpa lagi contest yg menari perhatianku dari..so ni syarat2nya:

. Add Url Link ( http://ieda2009.blogspot.com/) pada Bloglist@Blog Roll anda & anda juga diwajibkan untuk menjadi Follower http://ieda2009.blogspot.com/ 2. Copy & paste banner di atas pada entry/posting anda bertajuk 'My Childhood Photo Contest by Pu3 Pelangi!' & link kan ke ( http://ieda2009.blogspot.com/2010/01/my-childhood-photo-contest-by-pu3.html ) kemudian letakkan pula banner 'My Childhood Photo Contest by Pu3 Pelangi!' bersama link ( http://ieda2009.blogspot.com/2010/01/my-childhood-photo-contest-by-pu3.html ) pada sidebar blog anda 3. Upload 2 keping gambar anda. 1 keping gambar anda sewaktu kecil/pada zaman kanak2 & 1 keping lagi gambar anda setelah dewasa.(TAMBAHAN: HAD UMUR DARI USIA BARU LAHIR PUN TAK APE & SEHINGGA 12THN SHJ..13-19 KEATAS TU DAH CONSIDERED TEENAGERS & ADULT,KEY.. :) PERHATIAN: Hanya gambar anda sahaja ya,gambar orang lain adalah tidak dibenarkan samasekali Anda diwajibkan untuk menceritakan serba-sedikit tentang gambar anda sewaktu kecil/pada zaman kanak tersebut ATAUPUN ceritakan mengenai kenangan yang tidak dapat anda lupakan sewaktu zaman kanak2 anda..
(Ada certain Blog yang saya tak dapat view gambarnya gara-gara line internet yang bermasalah sila e-mailkan gambar anda ke luvieda09@yahoo.com..Terima Kasih..) 4. Pemenang akan dinilai melalui gambar yang chumel,menarik & berjaya membawa saya & juri2 lain,mengenang kembali akan zaman ria kanak2 dulu. Hanya 3 orang pemenang sahaja yang akan dipilih.Manakala bagi penyertaan yang ke-13,akan mendapat hadiah misteri! :) 5. Apabila semua syarat & peraturan telah dipenuhi, jangan lupa tinggalkan komen berserta URL link anda mengenai contest ini pada ruangan komen N3 My Childhood Photo Contest by Pu3 Pelangi! untuk memudahkan proses blog review.. ^_^


Hadiah2 yang ditawarkan:

Tempat Pertama: H/Phone Top-up RM30 + H/Phone Strap Tempat Kedua: H/Phone Top-up RM20 + H/Phone Strap Tempat Ketiga: H/Phone Top-up RM10 + H/Phone Strap
Hadiah Misteri Penyertaan yang ke-13: ??????????????? ^_*

Gambar kat atas ni aku baru berusia 5 tahun...memang ada juga knangan yang tak dpat aku lupakan samada manis atau pon pahit..mak aku cakap pada masa ni aku amat petah bercakap..kalu ada orang datang umah..mesti aku potpotpet..pantang orang tanya satu aku mesti jawab sepuluh...tapi yg tak dpat skali aku lupa kan masa aku berumur 5thn...dulu aku selalu bercita2 nak jadi seorang doktor..ntah le napa aku tertarik sangat nak jadi doktor...kalau aku pergi ke klinik sakit ke...mesti aku perhatikan pe yg doktor buat tanpa berkelip2 mata ni...berangan2 tu nak jadi doktor..dulu masa aku kecil aku dok kawasan kampung..jadi banyak ler binatang2...tapi aku lebih suka dgn kambing..seolah2 macam kambing tu adik beradik akulah pulak..hehe...tapi aku lebih berminat dgn anak kambing..sebab anak kambing cute..ada satu anak kambing ni aku berkenan sangat..tiap2 petang aku mesti main dgn anak kambing ni..anak kambing ni aku namakan siputih..jadi nak dijadikan cerita aku praktikkan kan lah angan2 aku ni nak jadi doktor pada siputih..lidi ku jadikan jarum penyuntik,kain ku jadikan kapas...Aku pon mulakan rawatanku..hehe..aku ckap dgn siputih ni camni"Awak sakit apa...buka mulut"dgn tak semena2...aku pon mnyuntik siputih dgn lidi...apalagi menjerit ler siputih...sampai melompat dr dukungan aku...bahkan juga sampai terberak2..ooops...selepas tu setiap petang aku mencari siputih....agak2nya siputih fobia dah dgn aku kot....hehe...ishk2...tu ler kenangan yg pling manis yg tak dpt aku lupakan...



Ni gambar aku sekarang..dah tua pon...hihikkk











7 comments:

  1. Salam..Evening Pu3 Nian..
    Salam kenal.. :)
    Ieda singgah jap kt cnie,
    nnt Ieda dtg balek..Ieda
    ada hal jap nie..Okay..Ieda
    try check,tgk pix waktu kecil
    tu x nmpk lah maybe line cnie
    x okay..Jadi,boleh x Pu3 tlg e-mail
    pix ke luvieda09@yahoo.com?
    Thanks ye Pu3! :)

    ReplyDelete
  2. hehehe tak pepasal kambing jadi bahan uji ekk ...

    ReplyDelete
  3. sy dah hantar ke email eyda...ni email sy..putri_nian@yahoo.com.sg

    ReplyDelete
  4. Salam..Okay..Pu3 dh follow belog Ieda kn..
    Tp Ieda x nmpk pulak url belog Ieda dkt blogroll/bloglist Pu3..Mmg x ada bloglist.blogroll ye kt belog Cik Puan Pu3 nie?
    Tu di antara syarat2 utk Contest nie ye.. :)
    Nnt Cik Puan Pu3 cukupkan syarat tu okay..
    Jgn lupa.. :)

    ReplyDelete
  5. Okay..Pix tu Ieda dh received..Mekasih.. :)

    ReplyDelete
  6. macam nak try j0in jugak. hihi...
    salam kenal&ziarah jugak utk akak :)

    ReplyDelete